In Mauroux, een charmant dorpje in het zuidwesten van Frankrijk, woont de familie Meyan, een bijzondere wijnbouwersfamilie. De Meyans besloten hun passie te volgen en verlieten hun geboorteland België 20 jaar geleden met maar één doel voor ogen: de smaakpapillen van wijnliefhebbers gaan verwennen.

Het is ruim voor 1900 dat we het spoor vinden van de voorouders die al prijzen wonnen op de wijnwedstrijden van Cahors.

Pierre, de kleinzoon, bewerkt de wijnranken op het landgoed van Prayssac.

 

Vier generaties lang produceert de familie Delpech op 15 ha AOC Cahors en rosé malbec.Het is op de terrassen van de Lot-vallei , op 40 km van Cahors, dat het Domaine de Lavaur zijn wijngaarden heeft. De unieke druivensoort is Malbec , ook bekend als de zwarte kust .

Vignobles Pelvillian en Domaine du Théron worden beiden beheerd door Didier Pelvillain. Albas, een prachtig dorp in het hart van de Lot-vallei en de wijngaarden van Cahors, dat lange tijd een van de belangrijkste wijnhavens van Bordeaux was, is de bakermat van mijn voorouders van moederskant.

                 www.latuc.com

www.vignoblespelvillain.com

De Holdeurn is een buurtschap in de Nederlandse gemeente Berg en Dal. Het ligt ten zuidoosten van het dorp Berg en Dal en een perfecte plek om het rijk van Nijmegen te verkennen. De Familie Jaspers heeft een prachtige plek waar u in een heerlijke relaxte ........