Vignobles Pelvillain

Vignobles Pelvillain en Domaine du Théron worden beide beheerd dor eigenaar Didier Pelvillain. Vignobles Pelvillain in Albas en Domaine du Theron in Praysac. Albas en Praysac  zijn prachtige dorpjes in het hart van de Lot-vallei en de wijngaarden van Cahors, dat lange tijd een van de belangrijkste
wijnhavens van Bordeaux was. Dit is de bakermat van de voorouders van Didier's moederskant.
Deze laatste verbouwde wijnstokken, maar ook saffraan en tabak.Het wijnbouwgebied van de Lot-vallei is een vitale slagader voor zijn inwoners en de regio, die zowel pracht als moeilijkheden heeft gekend volgens
de geschiedenis van Frankrijk, ziekten en het klimaat.
In 1968 gaven mijn grootouders het land en de wijngaarden door aan hun
dochter, mijn moeder, Odile Pelvillain. Samen met mijn vader Claude hebben ze de familiewijngaard ontwikkeld en uitgebreid. Mijn familie werd
toen een belangrijke speler in de hedendaagse geschiedenis en de renaissance
van de Cahors-wijn.

Tijdens mijn jeugd, in 1971, kreeg Cahors-wijn de appellation d'origine contrôlée. Het was het begin van een nieuw tijdperk waaraan ik deelnam door op jonge leeftijd lid te worden van de familiewijngaard. In 1978 nam ik deel aan de 1e botteling op het landgoed Pelvillain.

́ De wijnstok zit in mijn bloed, ik word wijnmaker. ª

In voortdurend contact met de wijnbouwers van de heropleving van Cahors, heb ik me ondergedompeld in de dynamiek die hen drijft en heb ik geleerd in het veld.

Mijn werk stopt niet in mijn wijngaarden of in mijn kelders. Een wijnbenaming leeft en evolueert ook dankzij de reflectie en actie van vrijwilligers, waaronder ikzelf, binnen regionale organen, zoals de U.I.V.C (Union Interprofessionnelle du Vin de Cahors) en de F.D.V.I. du Lot (Federatie van Onafhankelijke Wijnbouwers).
Daarnaast doe ik als lid van de Expert Jury regelmatig blindproeverijen van Cahors-wijnen, waarvan de resultaten een basis vormen voor het werk van de wijnbouwers.
Uiteindelijk, in 2002, werd ik door de Cahors Wine Brotherhood tot ridder geslagen. Al snel lid van de Grote Raad, heb ik nu de eer om de Grootmeester te zijn.
Mijn doel is altijd om de deugden van de wijnen van ons terroir voor zoveel mogelijk mensen te promoten en te ontdekken.