Familie Delpech sinds 1890

Sinds vier generaties produceert de familie Delpech 15 ha AOC Cahors en rosé malbec . Yves Delpech, zet de traditie voort die ooit werd opgericht door zijn voorvader Jules Arbus, waardige vertegenwoordiger van de regio Lot op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs. Het huis uit 1882 waarin het pand is gevestigd, is typerend voor de regio met zijn twee duiventillen en oude regionale stenen kelders.


De wijngaard van 15 hectare ligt ten westen van het wijnhuis. De wijnstokken van Malbec, die tussen de 10 en 50 jaar oud zijn, beslaan 12,5 hectare klei-kalksteenbodems en lichte grindbodems (steentjes die ooit door de rivier de Lot werden aangevoerd). De 2,5 hectare van de 25 jaar oude Merlot ligt op kleigronden.

 

 

De  mix van deze 2 druivensoorten, of de Malbec als enige druivensoort, draagt ​​bij tot de ontwikkeling van een geweldige wijn met alle kwaliteiten die nodig zijn voor een Cahors, geschiktheid voor veroudering, karakteristieken, rijkdom aan kleur en aroma's.

We proberen het rondheid en finesse te geven door middel van passende vinificatie en veroudering.

 "Respect voor de natuur" is ons parool en we werken aan duurzame landbouw. De grondbewerking wordt om de rij gedaan. De grond van de wijnstok wordt op de andere rij met gras begroeid, wat erosie beperkt.

We hebben er alles aan gedaan om u wijnen van hoge kwaliteit aan te bieden tegen de beste prijs.

Séverine & Yves Delpech