Wijnterras de Holdeurn

De Holdeurn is een buurtschap in de Nederlandse gemeente Berg en Dal. Het ligt ten zuidoosten van het dorp Berg en Dal en een perfecte plek om het rijk van Nijmegen te verkennen. De Familie Jaspers heeft een prachtige plek waar u in een heerlijke relaxte omgeving kan overnachten. Daarnaast runnen ze een prachtig wijnterras tussen de wijnranken van hun eigen wijngaard. De sfeer, beleving en omgeving zijn echt heel bijzonder. U waant zich echt in de mooiste wijnstreken van de wereld maar dan gewoon in het prachtige Nederland. Sjacco Jaspers en familie zijn zeer gepassioneerd en delen graag hun gastvrijheid en de heerlijke relaxte beleving met u op hun prachtige wijnterras. Tevens kunt u wijnproeverijen doen en een rondleiding krijgen waarbij u een uitleg krijgt over de wijnen, druiven en alles wat er nodig is om zulke mooie wijnen in Nederland te maken.  Het is een echte aanrader om deze plek eens te bezoeken voor een overnachting of te genieten op het wijnterras. Zo kunt ook u deze plek bezoeken en de heerlijke en verrassende wijnen beleven.
www.holdeurn.com 

Wijnen

Op een van Berg en Dals mooiste plekken, bovenop de Stuwwal ligt de fraaie wijngaard van de Holdeurn. Op de gunstig gelegen zuidhelling telen zij daar  3 witte druivenrassen. Johannitter, Cabernet Blanc, Souvignier Gris.

Door de bijzondere lössbodem op deze plek, zijn de wijnen verrassend vol van smaak en mineraal rijk.

Op dit moment is de Johanniter verkrijgbaar bij ons op de website. Wij verwachten vanaf mei nog 2 wijnen van de Holdeurn aan ons assortiment toe te voegen. De Johanniter is een kruising van riesling, ruländer, seyve-villard en gutedel. Deze druivensoort is gekweekt om goed bestand te zijn tegen het koude weer in Duitsland en Nederland. De smaken van de rieslingdruif zijn het meest aanwezig in deze wijn. Het grote verschil tussen riesling en Johanniter is dat Johanniter minder zuur is dan de riesling.

Heeft u de heerlijke wijnen geproefd op het wijnterras en wilt u die ervaring nog een keer beleven aarzel dan niet om ze bij ons in de webshop te bestellen.