Cahors 2019 - 100% Malbec


Deze prachtige granaatrode wijn met blauwachtige reflecties is in balans en geeft een mooie frisheid met fijne tanines. Jong maar onstuimig. Deze jonge wijn is erg makkelijk te drinken wat zeker niet voor alle jonge wijnen geldt.


Smaakprofiel: Fruitig, Jong maar onstuimig


Druiven: 100% Malbec 


Aroma’s: Framboos, bramen en cederhout  


Drinken bij: borrel, kaasplankje, wit vlees, salade


Cahors 2019 Cuvée Prestige


De kleur is prachtig donker robijnrood met blauwachtige reflecties. Bij openen van de fles ruikt u gelijk de rijping op een eikenhouten vat. De wijn heeft aroma's van vanille, mokka en gedroogd fruit. De tannines zijn nog soepel. Heerlijk bij stevige, pittige gerechten. Past ook uitstekend bij een bbq. Een wijn met mooi bewaar potentieel.


Smaakprofiel: Heerlijk rond en robuust met bewaar potentieel (Half uur voor drinken open)


Druiven: 95% Malbec en 5% Merlot (14 maanden op eikenhouten vat)


Aroma’s: Vanille, mokka en gedroogd fruit zoals verse amandel en hazelnoot


Drinken bij: Pittige gerechten en rood vlees


Côtes du Lot rouge Moelleux 'Merlot' 2017 (Licht zoete rode wijn)


De kleur is verrassend jong, lichte robijn met enkele paarse reflecties. Zwarte bes, vroeg rood fruit en honing zijn de aroma's die je bij deze verrassend frisse zoete rode wijn aantreft. Een hele frisse zoete wijn die gekoeld gedronken kan worden. Heerlijk op een zwoele zomeravond bij een salade, pasta of kip en ook als dessertwijn.


Smaakprofiel: Cassis, jong rood fruit, verrassend fris zoete rode wijn


Druiven: Merlot 


Aroma’s: Jong rood fruit, zwarte bes, Acacia, honing en brood


Drinken bij: Dessert maar ook zeker licht gekoeld bij een salade, kip of zwoele zomeravondCahors Malbec Cuvée Prestige 2018 Domaine de Lavaur


Donkerrood met violet is de kleur van deze typische 100% Malbec Cahors wijn. Bij openen van de fles ruikt u gelijk het rijpe zwarte en rode fruit en de houtrijping van minimaal 12maanden. Heeft verder aroma's van vanille, kruiden en koffie. Mooie volle ronde wijn met soepele tannines. Heerlijk rundvlees, gegrild rood vlees, gevogelte en een mooi kaasplankje. Past ook uitstekend bij een bbq. Een wijn met mooi bewaar potentieel.


Smaakprofiel: Rijke, evenwichtige en geconcentreerde wijn, zijdezachte tannines met bewaar potentieel (Half uur voor drinken open en juiste temperatuur zijn belangrijk)


Druiven: 100% Malbec (12 maanden op eikenhouten vat)


Aroma’s: Rijp zwart en rood fruit, kruiden, koffie, vanille


Drinken bij: Rood vlees, rundvlees, lam, gevogelte, bbq en mooi kaasplankjeCuvée Ysaa 2018 Domaine de Lavaur Limité


De Cuvée Ysaa is een wijn van Domaine de Lavaur die in gelimiteerde hoeveelheden gemaakt wordt en alleen wanneer er een uitzonderlijk goed oogstjaar is. 100% Malbec en een handmatige oogst die op de tafel wordt geselecteerd. Het heeft een intense donkerrode kleur met zwarte reflecties, krachtige aroma's van rood fruit braambes, wilde aardbei en kruiden. Goed omhulde tannines en zeer evenwichtig, een rijke en goed getypeerde volle wijn. Heerlijk bij gestoofd rundvlees, gegrild rood vlees, ham met linzen en wild. Een wijn met uitstekend bewaar potentieel.


Smaakprofiel: Goed omhulde tannines en zeer evenwichtig, een rijke en goed getypeerde volle wijn met uitstekend bewaar potentieel (Half uur voor drinken open en juiste temperatuur zijn belangrijk)


Druiven: 100% Malbec


Aroma’s: krachtige aroma's van rood fruit braambes, wilde aardbei en kruiden


Drinken bij: Gestoofd rundvlees, gegrild rood vlees, ham met linzen en wild